Blog: Higijena zuba

Održavanje higijene krunica i mostova

Održavanje higijene

Održavanje higijene krunica i mostova

Komentari

2

Ljubinka

25.02.2020. 20:02 Одговори

Kako odrzavati krunice u mostu koje su tako postavljene da ne postoji nacin ni cerkicom ni koncem ocistiti izmedju zuba, jer su tako postavljene cirkonijumske krun8ce tj ti zubi sa krunicama. Hrana koja se uvuce u podrucje podnozja zuba i desni ne moze se adekvatno odstraniti.
Da li postoji nacin da se vec postavljene tj. trajno cementirane cirkonijumske krunice razdvoje toliko da moze da se koristi zubni konac i normalno odrzava oralna higijena.
Molim vas ako je moguce da mi odgovorite koliko je moguce pre.
Zahvaljujem

    Dr Eleonora Bede

    28.02.2020. 15:48 Одговори

    Poštovana,
    Iz Vaše poruke nije najjasnije da li se radi o mostu ili o solo krunicama. Zubi u mostu su svakako spojeni i hrana između njih ni ne može da se zavuče. Ukoliko Vam se hrana zavlači između mosta i desni, higijenu možete održavati običnom četkicom manje veličine, interdentalnim četkicama ili sistemom za čišćenje zuba vodom pod pritiskom (water pick).

    Ukoliko se radi o solo krunicama, uz sve gore navedeno možete koristiti i konac sa čišćenje prostora između dve susedne krunice. O tome da li bi se moglo uraditi nešto na već cementiranim krunicama, teško je reći bez stomatolškog pregleda. Savetujem Vam da se u vezi sa ovim problemom slobodno konsultujete i sa svojim stomatologom.

Ostavite komentar