Naše

Usluge

Detaljnije informacije i stručne savete možete dobiti u okviru stomatološkog pregleda koji se ne naplaćuje ili putem mejla.
Ukoliko dolazite iz inostranstva, pomoći ćemo Vam da nađete smeštaj u Novom Sadu.

Sportski štitnik za zube Playsafe

Šta je sportski štitnik za zube Playsafe?

Playsafe predstavlja sportski štitnik za zube koji služi za prevenciju povreda nastalih u toku bavljenja sportom. Bilo da je u pitanju profesionalno ili rekreativno treniranje, štitnik za zube je neophodni deo sportske opreme. U stomatološkoj ordinaciji Dr Bede Playsafe štitnik za zube se pravi na osnovu licence renomiranog Nemačkog proizvođača Erkodent.

Kome je namenjen Playsafe?

Playsafe je namenjen svima, kako deci tako i odraslima, nezavisno od toga kojom vrstom sporta se bave. Do sada su to najčešće bili hokejaši, košarkaši, fudbaleri, rukometaši, borci svih borilačkih veština, ragbisti, vozači snowboard-a, mountainboard-a, skejta, biciklova, motora… U skladu sa rizikom da će do povrede zuba doći, u kontaktnim sportovim izrađuju se čvršći štitnici, dok se kod grupnih sportova izrađuju štitnici od mekšeg materijala.

Koje su prednosti u odnosu na druge štitnike?

Playsafe je strogo individualni sportski štitnik za zube, napravljen prema otisku svakog sportiste. Samim tim ima minimalne dimenzije, što ne utiče na njegovu superiornu zaštitnu ulogu. Na ovaj način su izbegnuti najčešći problemi zbog kojih sportisti ne vole da nose univerzalne ili polugotove štitnike, a to su neudobni i glomazni štitnici, nemogućnost govora, poteškoće u toku disanja, kao i nepravilno oblikovanje polugotovih štitnika. Često možete videti sportiste u toku utakmice koji se igraju sa štitnicima, stalno ih izbacuju iz usta ili ih drže u rukama zato što im smetaju. Playsafe stoji čvrsto u ustima sportiste, ne ometa ga u toku igre i povoljno utiče na koncentraciju i performanse. Takođe je važna činjenice da disanje i govor nisu ometani.

Kako se pravi Playsafe?

Playsafe se izrađuje tako što se pacijentu u stomatološkoj ordinaciji uzima otisak gornje i donje vilice. Nakon toga, na osnovu modela zuba, pravi se štitnik od folija različite čvrstoće, u zavisnosti o kom sportu se radi. Za sportiste koje se bave kontaktnim sportovima prave se zaštitne gume za zube najveće čvrstoće.

Kako se održava?

Playsafe se jednostavno održava, nakon upotrebe se opere četkicom i pastom za zube i odloži se u kutuju za čuvanje štitnika do sledeće upotrebe. Kutija bi trebala da na sebi ima rupice za ventilaciju. Štitnik držite dalje od izvora velike toplote.

Svaki sportista će biti prijatno iznenađen sa kojom lakoćom se nosi guma za zube Playsafe, disaće i govoriće neometano dok su mu zubi profesionalno zaštićeni.