Kućno izbeljivanje zuba predstavlja najbezbedniji i najudobniji metod za beljenje zuba, s obzirom na to da se sprovodi u kućnim uslovima, ali u saradnji sa stomatologom.
Ova metoda beljenja se sprovodi uz pomoć individulanih folija za zube, izradjenih po meri za svakog pacijenta i traje u proseku oko sedam dana.

Stomatoloska ordinacija Dr Bede zeli da naglasi individualni pristup svakom pacijentu i prilagodjavanje usluge na osnovu potreba i zelja korisnika.

Zašto odabrati kućno izbeljivanje zuba – Do šest nijansi beljih zuba u udobnosti vašeg doma

Za razliku od ordinacijskog beljenja zuba, u kućnoj metodi koristi se gel za izbeljivanje zuba koji je slabije koncentracija, pa je samim tim pogodan za upotrebu u kućnim uslovima.
Pesebno zelimo da naglasimo da se izbeljivanje zuba dešava postepeno, bez bolova koji inače mogu da se jave prilikom ordinacijskog beljenja zuba.

Izbeljivanje zuba kod kuće, osim prilagođenog gela, podrazumeva korišćenje i folija za zube, koje se izrađuju na osnovu otiska zuba svakog pacijenta. Cela ova procedura se sprovodi uz kontinuiranu saradnju sa stomatologom, tako da nema opasnosti da će doći do oštećenja zuba ili desni. Nas strucni tim u ordinaciji Bede će odgovoriti na sva pitanja o tome kako izbeliti zube kod kuće i dati vam važne savete u vezi sa procedurom izbeljivanja, ali i sa negom zuba nakon njihovog beljenja.

Kako funkcioniše kućno izbeljivanje zuba

Pre početka beljenja zuba potrebno je da dođete na stomatološki pregled i čišćenje zuba. Na taj način možemo biti sigurni da će beljenje zuba biti najefikasnije. Sama procedura podrazumeva uzimanje otisaka zuba na osnovu kojih se izrađuju personalizovane folije za izbeljivanje. Folije su meke i tanke, pa nam procedura omogućava da beljenje bude udobno i lako.

Sredstvo za izbeljivanje zuba koje se koristi je gel na bazi karbamid-peroksida. Ova vrsta gela je proizvedena samo za beljenje zuba u saradnji sa stomatologom i potpuno je bezbedna. Potrebno je da pre spavanja, nakon što ste oprali zube, aplikujete gel u folije, stavite folije na zube i legnete da spavate. Ovaj postupak je potrebno ponoviti u proseku oko sedam noći, a sve u skladu sa individualnim preporukama našeg stomatologa. Na taj način zubi se postepeno izbeljuju. Sve što je potrebno da uradite ujutro jeste da operete svoje zube i folije, kako bi bile spremne za sledeću upotrebu.

Ono što je takođe potrebno da znate, pre nego što se odlučite za ovu metodu beljenja, jeste da se postojeće plombe ili keramičke krunice na zubima ne mogu izbeliti. Ako se nalaze u vidljivoj zoni osmeha, nakon završenog beljenja postojeće plombe ili krunice će morati da se zamene. Takođe, u toku nedelju dana dok traje beljenje, potrebno je da izbegavate pića koja su crne boje, kao što su crna kafa, crni čaj, vino i slično.

Prednosti kućnog izbeljivanja zuba

Nakon završenog beljenja, na osnovu skale boja odredićemo koju nijansu beline smo postigli. Ovo nam omogućava da znamo koliki je bio efekat beljenja, ali i da pratimo kako se postignuta boja ponaša u toku vremena. Belina zuba može da traje godinama, a kada se odlučite da je osvežite, možete koristiti postojeće folije.

Proceduru možete ponavljati nekoliko puta, bez ikakvog straha od negativnih posledica po zube i desni.

Mnoga istraživanja su pokazala da na samopouzdanje čoveka među prvim stvarima utiče izgled zuba i osmeha. Ukoliko ste se do sada brinuli da ćete oštetiti svoje zube, uz pomoć kućnog izbeljivanja zuba možete biti sigurni da ćete dobiti blistavo bele zube koji će biti zdravi i koji će uticati na lepotu vašeg osmeha.