Blog: Lečenje zuba

Zubni bolovi – kako ih razlikovati?

Zubni bolovi – kako ih razlikovati?

Komentari

10

Milan

02.03.2021. 16:56 Одговори

Zdravo! Imam problem recimo kada jedem limun ili pijem limunov sok, fantu ili nesto kiselo pojavljuje mi se bol na skoro svim zubima, kao da mi je na zubu neka bolna tacka koja je skoro pa neizdrziva iako su zubi zdravi. Skoro nisam bio kod stomatologa zbog ove situacije i ne znam sta da radim.. Da li znate u cemu je problem??

  Dr Eleonora Bede

  03.03.2021. 13:32 Одговори

  Poštovana, verovatno imate preosetljivost zuba ili ste četkicom uklonili površinski sloj gleđi pa ona nije više tako otporna. Bilo bi dobra da izbegavate gazirana i kisela pića, kao i da koristite pastu za zube koja je namenjena preosetljivim zubima.

Jovana

17.03.2021. 09:11 Одговори

Postovani,
Nakon 10 dana od postavljanja leka za umrtljivanje zivca osecam jak, ostar, produzeni bol na hladno (hladne vode).
Da li to znaci sa zivac nije umrtvljen i da li ceu ovoj situaciji vadjenje biti bezbolno sa anestezijom?

  Dr Eleonora Bede

  19.03.2021. 16:01 Одговори

  Poštovana, ukoliko živac nije u potpunosti umrtvljen, tada je potrebno dati anesteziju u toku intervencije, ne može se raditi bez anestezije. Svaka intervencija sa anestezijom je bezbolna, bez obzira na to da li je živac umrtvljen ili nije.

Jelena

19.05.2021. 21:54 Одговори

Postovani,svaki deugi dna osecam bol sa jedne strane glave probadanje oko i predeo vilice d ali to moze biti u pitanju zub

  Dr Eleonora Bede

  20.05.2021. 17:41 Одговори

  Poštovana, zubi mogu da prouzrokuju bolove koji zrače u okolne delove glave. Uzroci ovih bolova mogu biti različiti, od upale živca do otežanog nicanja zuba. Kako biste utvrdili da li Vaši bolovi mogu imati veze sa nekim stanjem u usnoj duplji, potrebno je da se uradi stomatološki pregled i analiza RTG snimka zuba.

Medzid

22.05.2021. 17:44 Одговори

Zdravo, pre par meseci sam išao na umrtljavanje živaca, i stavljanje plombe(šestica u donjoj vilici je u pitanju).I ceo dan osećam intenzivan bol u samom zubu,nakon stavljanja pritiska na zub.A bez pritiska,ponekad osećam blag bol ili pulsiranje u zubu.
Može li ovo da bude bezazlena prehlada ili bi trebao da posetim svog zubara?

  Dr Eleonora Bede

  24.05.2021. 11:20 Одговори

  Poštovani, s obzirom na to da je prošlo par meseci od intervencije, zub bi trebao da bude bezbolan. Savetujem Vas da se konsultujete sa svojim stomatologom, kako bi se na osnovu pregleda i analize RTG snimka utvrdilo da li je lečnje zuba bilo uspešno.

Tanja

12.06.2021. 11:52 Одговори

Pozdrav, kako razlikovati bol zbog upale sinusa i zubobolju? Hvala

  Dr Eleonora Bede

  14.06.2021. 10:09 Одговори

  Poštovana, ukoliko imate tupe, neodređene bolove u predelu gornjih bočnih zuba, u tom slučaju je zaista teško odrediti da li bol potiče od zuba ili od sinusa. U takvim situacijama se na osnovu pregleda i rtg snimka analizira zdravlje svih zuba, kao i stanje sinusa. Ukoliko postoji sumnja da bol potiče od nekog problematičnog zuba, najpre se rešava taj problem, a potom se sistemom eliminacije dalje zaključuje da li su se tegobe smanjile i da li je uzrok otkriven.

Ostavite komentar