Servizi
  • Športni zobozdravstvo
>>

Športni zobozdravstvo

Sportski štitnik za zube PLAYSAFE

Šta je PLAYSAFE?

PLAYSAFE predstavlja štitnik za zube koji služi za prevenciju povreda nastalih u toku bavljenja sportom. Bilo da je u pitanju profesionalno ili rekreativno treniranje, štitnik za zube je neophodni deo sportske opreme.

Kome je namenjen PLAYSAFE?

PLAYSAFE je namenjen svima, deci i odraslima, nezavisno od toga kojim se sportom bave. U skladu sa rizikom da će do povrede zuba doći, u kontaktnim sportovim izrađuju se čvršći štitnici, dok se kod grupnih sportova izrađuju štitnici od mekšeg materijala.

Koje su prednosti u odnosu na druge štitnike?

PLAYSAFE je strogo individualni štitnik napravljen prema otisku zuba svakog sportiste. Samim tim ima minimalne dimenzije, što ne utiče na njegovu superiornu zaštitnu ulogu. Na ovaj način su izbegnuti najčešći problemi zbog kojih sportisti ne vole da nose univerzalne ili polugotove štitnike, a to su neudobni i glomazni štitnici, nemogućnost govora, poteškoće u toku disanja, kao i nepravilno oblikovanje polugotovih štitnika. PLAYSAFE stoji čvrsto u ustima sportiste, ne ometa ga u toku igre i povoljno utiče na koncentraciju i  performanse. Takođe je važna činjenice da disanje i govor nisu ometani.

Kako se pravi PLAYSAFE?

PLAYSAFE se izrađuje tako što se pacijentu u stomatološkoj ordinaciji uzima otisak gornje i donje vilice i nakon toga se pravi štitnik od folija različite čvrstoće, u zavisnosti o kom sportu se radi.

Kako se održava?

PLAYSAFE se jednostavno održava, nakon upotrebe se opere četkicom i pastom za zube i odloži se u kutuju za čuvanje štitnika.