Blog: Higijena zuba

Otok desni – zašto se javlja i kako ga rešiti

Otok desni – zašto se javlja i kako ga rešiti

Komentari

6

Snezana Stevic

22.07.2021. 19:11 Одговори

Posto Ana dal je moguce da posle vadjenja zuba otice jezik

  Dr Eleonora Bede

  23.07.2021. 19:44 Одговори

  Poštovana, nije moguće da otekne jezik, ali postoji mogućnost da ste se zbog anestezije (ukoliko je u pitanju donji zub) ugrizli za jezik, a da toga nista bili ni svesni, te se zbog toga javio otok.

Saki

10.06.2022. 23:17 Одговори

Pozdrav . Imam most u donjoj vilici na donjoj jedinici mi je okolo tog zuba crveno i bolno na dodir sa cetkicom. Sta to moze da bude obzirom da je mosz u pitanju, necu valjda morati da skidam most? Hvala unapred. Zato i odlazem posete stomatologu jer bas nisam u prilici da radim novi most. Hvala unapred na odgovoru

  Dr Eleonora Bede

  11.06.2022. 09:23 Одговори

  Poštovana, odlaganje posete stomatologu može samo da pogorša situaciju. Skidanje mosta nije jedino rešenje. Ukoliko je do upale desni došlo kao posledica nakupljanja kamenca, jednostavnim čišćenjem kod stomatologa problem će se rešiti. Kako bi stomatolog utvrdio da li je problem ozbiljnije prirode, potrebno je da uradite RTG snimak zuba.

Mirjana

12.06.2022. 13:49 Одговори

Ja sam bila kod zubara i o cistila kamenac i dalje mi oticu desnioko jedinice i verovatno je zbog disanja na usta jer cesto mi je zapusen nos. Isto je konstatovala siroke dzepobe ali nikakvo konkretno resenje za to nije predlozima pa bih Vas zamolila da mi predlozi te sta bi bilo najbolje. Unapred Vam se zahvaljujem i ovde sam najdetaljnije nasla opisano sta i zbog cega moze da bude, inace su na drugim sajtovima samo promocije. Pozzzz

  Dr Eleonora Bede

  13.06.2022. 10:32 Одговори

  Poštovana, disanje na usta zaista predstavlja veliki problem za desni. Ukoliko imate problema sa disanjem na nos, trebalo bi da se posavetujete sa orl specijalistom. Što se tiče džepova, ukoliko ih imate, to znači da bi trebalo da postanete redovan parodontološki pacijent. To znači da specijalista parodontologije (bolesti desni) dva puta godišnje uradi detaljno šičšćenje desni odnosno kiretažu. Na taj način ćete uspešno održavati svoje desni i obezbedti im oporavak.

Ostavite komentar