Blog: Opšte zdravlje

Bolovi i ostale tegobe u viličnom zglobu

Bolovi i ostale tegobe u viličnom zglobu

Komentari

2

Aleksandra

10.08.2023. 08:14 Одговори

poštovana doktorka, molim za konsultaciju. 28.07.2023. uradjeno mi je vadjenje živca na donjoj desnoj petici i punjenje korena cementom. Odmah sutradan sam uradila rtg snimak. Pošto je zub nastavio da boli (bar sam ja mislila da je zub), zakazala sam kod stomatologa. Tada je ustanovljeno na snimku da je cement kojim je punjen koren zuba iscurio u viličnu kost. i da zato imam bolove koji su minorni, ali su uporni. Rečeno mi je da uradim 3D snimak te regije, što sam ja i učinila. Inače ja imam paradentopatiju koja se leči i tešku osteoporezu i na terapiji sam denosumabom od pre mesec dana, a 5 godina sam na terapiji bifosfanatima.
Juče mi je saopšteno da je cement koji je iscurio u korenu i to jako blizu viličnog živca i da to ne treba dirati jer može da dodje do oštećenja tog nerva i da se toga ni jedan lekar nebi prihvatio.
Molim Vas za mišljenje šta mi je činiti

    Dr Eleonora Bede

    10.08.2023. 09:48 Одговори

    Poštovana, potrebno je da se konsultujete sa specijalistom oralne hirurgije, koji će na osnovu 3D snimka najbolje proceniti da li je potrebno preduzeti neku intervenciju. U obzir treba uzeti takođe i koja vrsta cementa je korišćena.

Ostavite komentar